© AP

Oekraïne ontvangt eerste Amerikaanse Patriot-luchtafweersystemen

Het Oekraïense leger heeft de eerste Amerikaanse Patriot-luchtverdedigingssystemen ontvangen, die Kiev moeten helpen zijn luchtruim te beschermen tegen Russische raketaanvallen. Dat heeft de Oekraïense minister van Defensie Oleksij Reznikov woensdag bekendgemaakt.

Bron: BELGA

“Vandaag wordt ons mooie Oekraïense luchtruim veiliger omdat de Patriot-luchtverdedigingssystemen in Oekraïne zijn aangekomen”, zei de Oekraïense minister op Twitter. Hij bedankte de VS, Duitsland en Nederland omdat ze zich aan hun woord gehouden hebben. 

Oekraïense militairen hebben al training gekregen in de bediening van het systeem van Duitse en Amerikaanse instructeurs. Dat gebeurde op een locatie in een NAVO-lidstaat waar ook gezamenlijke oefeningen werden gehouden. Ook 65 andere Oekraïense militairen hebben vorige maand een vergelijkbare training gehad in de VS.

Het mobiele Patriot-systeem, een van ‘s werelds meest geavanceerde luchtafweersystemen, kan worden gebruikt om vliegtuigen, ballistische raketten en kruisraketten onschadelijk te maken.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer