Hallucinante beelden: bromfietser ontsnapt aan de dood als hij overweg oversteekt

Roeselare -

Een bromfietser ontsnapte dinsdag rond de middag aan de dood toen hij ter hoogte van de Sint-Petrus en Paulusstraat in Rumbeke de overweg overstak voor een aanstormende trein. De slagbomen waren neer, maar de bromfietser slalomde ertussen. Beelden van Infrabel tonen hoeveel geluk de bromfietser heeft gehad.

Bert Feys

In een bericht op Twitter waarschuwt Infrabel voor dergelijke voorvallen. “Respecteer de signalisatie aan overwegen. In 2022 kwamen elf mensen om bij ongevallen op dit soort plaatsen.”

De bewuste bromfietser respecteerde dinsdag die raad niet en bekocht dat bijna met zijn leven. De treinbestuurder hanteerde bij het zien van de motorrijder onmiddellijk de noodrem waarna de trein tot stilstand kwam. Het gevaarte bleef ongeveer een uur staan.

De treinbestuurder was erg onder de indruk van het voorval en moest vervangen worden. De politie startte een onderzoek op, maar van de bromfietser ontbreekt momenteel elk spoor. Doordat het treinverkeer een tijdlang onderbroken was, mag hij zich aan een gepeperde rekening verwachten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER