ANP / EPA
Volledig scherm
PREMIUM
© ANP / EPA

“Remco aan de start, dat wordt interessant”: alleen Evenepoel kan Pogacar nog van uniek voorjaar houden

“Remco Evenepoel doet ook mee, dat wordt interessant”, zei Tadej Pogacar. De Sloveen had, na de Ronde van Vlaanderen en de Amstel Gold Race net ook de Waalse Pijl gewonnen. Doet hij daar ook Luik-Bastenaken-Luik bij, dan maakt hij een uniek voorjaar rond. Maar zo ver is het dus nog niet.

17 reacties

  • Jonah Kemps

    1 jaar geleden
    Waanzinnig getalenteerd, al vrees ik dat we hem nog maar tot zijn 30ste op de weg gaan zien rijden, tegen dan heeft hij simpelweg alles gewonnen van noemenswaardige koersen. Het lijkt mij niet de man van reeksjes.
  • Fons Heylen

    1 jaar geleden
    Tadej , wil overal eens een vinkje kunnen achter zetten denk ik. Als hij dit jaar de klassiekers en de tdf wint zal hij volgend jaar misschien de Giro ofzo eens onder handen nemen …als z’n grote baas het ook zo ziet , natuurlijk.
  • Jan Van Bavel

    1 jaar geleden
    Aan Tadey kunnen veel Belgen een voorbeeld nemen!
  • Roger De Win

    1 jaar geleden
    Marika, Pogacar heeft 18 koersdagen in 2023. Evenepoel zit aan 21, Roglic 14 en Van Aert en Van der Poel 12.
  • Geert Degezelle

    1 jaar geleden
    Marika: dat klopt wel allemaal, maar de balans wordt eind 2023 opgemaakt. Vorig jaar had Remco de meeste koersdagen van de wereldtoppers. De reden waarom Pogacar de voorjaarsklassiekers kan betwisten is omdat de Tour later verreden wordt. Als hij de Giro zou rijden, zou zijn programma vergelijkbaar zijn met dat van Roglic en Remco. Niettemin is Pogacar momenteel wel de beste.