Wannes Nimmegeers
Volledig scherm
© Wannes Nimmegeers

Gent herdenkt Raul (9), die stierf na gruwelijke mishandeling: “We leven allemaal mee met wie hem gekend heeft”

De dood van de 9-jarige Raul laat Gent niet onberoerd. 350 mensen zijn woensdagavond in groten getale afgezakt naar het herdenkingsmoment aan het Houtdok, de plaats waar het lichaam van de Roemeense jongen vorige week uit het water werd gehaald.

  1. Les Goûts de Gand: waar moet ik zijn? Wat kan ik er allemaal beleven? En is er kinderpret? Alles over het gratis muziekfestival
    PREMIUM

    Les Goûts de Gand: waar moet ik zijn? Wat kan ik er allemaal beleven? En is er kinderpret? Alles over het gratis muziekfes­ti­val

    Goeie muziek, gratis animatie en eten en drinken à volonté: Les Goûts de Gand slaat vandaag opnieuw de tenten op in de Machariuswijk. Het is al de 17de editie van het gratis muziekfestival. In en rond het Coyendanspark is het straks volop genieten van een divers muzikaal en culinair programma voor het hele gezin. Van alle locaties die je kan bezoeken tot de meest kindvriendelijke optredens: wij lijsten alle informatie op die je nodig hebt voor een probleemloos bezoek.
    Gent
  2. Vader van uitbaatster ‘t Sloeberhuisje schudde baby zo hard dat het stierf... Zaak wordt nu uitgesteld voor verder onderzoek: “Hij gooide af en toe met kinderen”
    PREMIUM
    UPDATE

    Vader van uitbaat­ster ‘t Sloeber­huis­je schudde baby zo hard dat het stierf... Zaak wordt nu uitgesteld voor verder onderzoek: “Hij gooide af en toe met kinderen”

    Roxan V. – alias ‘opa Sloeber’ – moet nog iets langer wachten voor hij weet of hij voor een volksjury moet verschijnen voor de dood van een meisje van zes maanden. De raadkamer besliste vandaag om de zaak uit te stellen voor bijkomend onderzoek. In ‘t Sloeberhuisje in Gent schudde V. de baby zo hard door elkaar, dat ze later in het ziekenhuis stierf aan een hersentrauma. Het parket wil hem voor assisen voor doodslag, maar volgens zijn advocaat had hij “absoluut niet de intentie om te doden.” Reconstructie van een fataal drama in kinderopvang ‘t Sloeberhuisje, dat de Vlaamse politiek een jaar lang deed daveren.
    Gent