Koen Nolmans, CEO van ToyChamp en toekomstig eigenaar van Dreamland
Volledig scherm
PREMIUM
Koen Nolmans, CEO van ToyChamp en toekomstig eigenaar van Dreamland © Photo News / ToyChamp

Waarom moet Colruyt Dreamland van de hand doen? En wie is de ‘nieuwe speelgoedkoning van België’ die de keten overneemt?

Het stormt in de winkelsector, en dat geldt ook voor de speelgoedbranche. Colruyt Group verkoopt haar niet-rendabele Dreamland-winkels aan concurrent ToyChamp, dat zo de onbetwistbare marktleider wordt. Hoe is het voor Dreamland zo bergaf kunnen gaan? Wie is de familie Nolmans met 33 ToyChamp-winkels die nu eigenaar wordt? En waarom ziet CEO Koen Nolmans wél nog brood in de fysieke verkoop van speelgoed? “Wij zijn al 20 jaar winstgevend, dus zullen toch wel iets goed doen.”

18 reacties

  • an peters

    1 jaar geleden
    Erg knap wat de familie Nolmans hier neerzet. Hoop dat ze dit voorlopig volhouden.
  • Jeaninne Bonduwe

    1 jaar geleden
    Bij Colruyt hebben ze het mooi gespeeld maar is juist hetzelfde als bij delhaize. Zijn de voorwaarden van de 2 winkels hetzelfde? Het probleem ligt bij de vakbonden, de werkgevers en de ministers. Waarom moeten er zo veel verschillende paritair comités zijn? Verdeel en heers. Zo kan je alle richtingen uit per groep. Alle comités van de arbeiders en bedienden samen smijten en ze staan veel sterker. Dan pas kan men spreken van tous ensamble. Ps mag nog de boeren erbij nemen.
  • Albert de Lovendeghem

    1 jaar geleden
    Na Makro (failliet), Delhaize (reorganisatie), Jumbo (sluiting), Dreamland (verkoop), ...zal het lijstje nog langer worden. De retailers zijn in crisis. België kampt met té hoge loonkosten en té weinig flexibiliteit. Belgische E-commerce wordt hier bíjna onmogelijk gemaakt. Alle problemen hebben één gemeenschappelijke oorzaak, de vakbonden. Zij spelen hierin een dubbelspel geleidt door eigenbelang.
  • Pieter Verhulst

    1 jaar geleden
    Het verschil tussen Dreamland en Toychamp. Tegen de feestdagen kocht je bij Dreamland speelgoed van bekende merken aan kortingen tot 30 procent en vroeger nog een extra korting op basis van aantallen. Bij Toychamp zijn amper kortingen te vinden. Verschil tussen verlies en winst. De klant heeft pech, geen goedkoop speelgoed meer.
  • Joris Janssens

    1 jaar geleden
    Dreamland... Steeds schraler aanbod. En dus koop ik meer online ergens anders.