Hallucinante beelden: bromfietser ontsnapt nipt aan de dood als hij overweg oversteekt

Roeselare -

Een bromfietser ontsnapte dinsdagmiddag op het nippertje aan de dood toen hij ter hoogte van de Sint-Petrus en Paulusstraat in Rumbeke de overweg overstak voor een aanstormende trein. De slagbomen waren neer, maar de bromfietser slalomde ertussen. Beelden van Infrabel tonen hoeveel geluk de bromfietser heeft gehad. Door het incident liepen 55 treinen vertraging op.

Bert Feys, Thierry Goeman

In een bericht op Twitter waarschuwt Infrabel voor dergelijke voorvallen. “Respecteer de signalisatie aan overwegen. In 2022 kwamen elf mensen om bij 32 ongevallen op overwegen”, zegt Frederic Petit van Infrabel.

LEES OOK.Bromfietser rijdt door gesloten slagboom, machinist kan aanrijding nipt vermijden

“We hebben de beelden gedeeld omdat het zo frappant was. Het scheelde echt geen haar of de bromfietser werd door de aanstormende trein meegesleurd.”

De feiten gebeurden dinsdagmiddag rond 12 u. op de lijn Brugge-Kortrijk tussen Roeselare en Izegem. De treinbestuurder die plots de bromfietser voor zich zag opduiken, trok aan de noodrem. Hij was door het voorval in shock en moest vervangen worden door een collega. Door het incident liepen maar liefst 55 treinen vertraging op, zeven werden geschrapt”, zegt Petit.

De politie startte een onderzoek op, maar van de bromfietser ontbreekt momenteel elk spoor.

Als hij geïdentificeerd wordt, riskeert hij een boete van 320 euro tot 4.000 euro, een intrekking van zijn rijbewijs en een rijverbod van 8 dagen tot 5 jaar. De bestuurder zal ook moeten opdraaien voor de kosten en het verlies voor de spoorwegen door de vertragingen.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen