Belgisch bedrijf levert VR-opleidingen op maat: “Simulaties en trainingen worden zo een stuk makkelijker”

Een extra opleiding volgen voor je bedrijf kan logistiek soms lastig zijn. Daar heeft het Belgische bedrijf One Bonsai nu een oplossing voor. Het biedt allerlei opleidingen aan in Virtual Reality (VR). Co-founder en managing partner Evarest Schoofs vertelde Business AM alles over VR-opleidingen.


Beluister hier het volledige gesprek met Everest Schoof.


De essentie: One Bonsai biedt allerlei trainingen aan, van brandblussen tot een EHBO-opleiding. Dit kan virtueel via VR, en heeft als groot voordeel dat werknemers zelf kunnen beslissen wanneer ze de trainingen aanvatten.

  • De VR-opleidingen zijn erg breed, zegt Schoofs: “We hebben bedrijven in de logistiek als klant, maar ook banken om mensen achter het loket op te leiden hoe ze met agressieve klanten om moeten gaan. Of in de gezondheidszorg, ziekenhuizen of scholen die studenten opleiden om bepaalde medische handelingen uit te voeren.”
  • “Het is vaak een kostelijke affaire om telkens acteurs te laten komen. Ook logistiek is het niet evident om mensen naar bepaalde locaties te krijgen. Met virtual reality kan je letterlijk die bril opzetten en op elk moment die training uitvoeren, ook tijdens de nachtshift.”
  • Schoofs: “We bieden de oplossingen meer en meer off the shelf aan. Dus wij hebben een productportfolio waar klanten zelf de opleiding direct kunnen afnemen die zij wensen. Er is veel vraag naar die producten.”

(nd)

Meer