Emma Callens, WOMED Belofte van het Jaar: “We willen een kenniscentrum worden voor groendaken”

Emma Callens werd vorige maand door Unizo en Markant uitgeroepen tot WOMED Belofte van het Jaar. Deze prijs wordt elk jaar uitgereikt aan startende vrouwelijke ondernemers. Callens is zaakvoerder van EMC Greenroofs, een bedrijf dat groendaken legt. Ze vertelde erover aan Business AM.


Luister hier naar het volledige gesprek met Emma Callens:


De essentie: EMC Greenroofs is gespecialiseerd in het aanleggen van groendaken en daktuinen. Het aanleggen van een groendak zit in de lift, vooral in de centrumsteden. Callens hoopt te blijven groeien met haar bedrijf en blijft inzetten op het verbeteren van haar onderneming.

  • “We zijn vooral actief in België. De grootsteden Antwerpen, Brussel en Gent zijn onze core business. (…) We zien dat de jongere architecten de omschakeling maken en het groen veel meer gaan meenemen in het beginontwerp. De vraag is de laatste jaren serieus aan het stijgen.”
  • Callens benoemt waarom je voor een groendak zou kiezen: “Er is het esthetische aspect. Maar ook zonnepanelen brengen veel meer op, omdat die gekoeld worden door het groendak. Een groendak buffert ook veel water. Dus dat zorgt ervoor dat de riolering ontlast wordt door de vertraagde afvoer omdat het groendak zo veel water opneemt.”
  • We zijn een nieuw gebouw aan het zetten in Aalter. Door de waterwegen te gebruiken, kunnen we zo al 20.000 kilometer transport op de weg gaan minimaliseren. We willen echt een kenniscentrum worden en onze kennis rond groendaken ook delen met leveranciers, met klanten, met concurrenten.”

(nd)

Meer