© Kris Van Exel

Daan verbaast met cover voor Metejoor in ‘Liefde Voor Muziek’: “Wat mij tegenhield? De acht vorige seizoenen”

In het VTM-programma Liefde Voor Muziek wist Daan te verrassen met een opmerkelijke nummerkeuze. De zanger bracht een muzikale cover van de gesproken intro op het debuutalbum van Metejoor. “Wat me heeft tegengehouden om eerder deel te nemen? De acht vorige jaargangen.”

Jo Smeets, Josephine Dapaah, LSY

Het debuutalbum van Metejoor begint met een gesproken intro waarin zanger Joris van Rossem zijn fans twee minuten en drieënveertig seconden lang bedankt voor het vertrouwen dat ze in hem stellen. Het dankwoord van de zanger gaat als volgt: “Hey, ik wil jou oprecht en hoogstpersoonlijk bedanken omdat jij mijn eerste album hebt aangekocht, want dat betekent echt enorm veel voor mij.” Gisteren bracht Daan in het programma Liefde Voor Muziek een eigen muzikale interpretatie van die gesproken inleiding.

Begeleid door magistrale orkestmuziek en een achtergrondkoor bracht Daan een verfrissende ode aan de Kempense zanger, die met open mond toekeek. “Het valt op dat iedereen hetzelfde over jou zegt, dat jij zo’n dankbaar iemand bent”, zei Daan toen hij zijn keuze voor het nummer toelichtte. “En toen zette ik je eerste album op en bleek dat jij jouw plaat begint met een dankwoord van zo’n drie minuten. Ik had zoiets van: wacht, hier staat nog geen muziek onder.”

Liefde voor muziek

Zanger en componist Daan Stuyven is een opvallende naam tussen de deelnemende artiesten van het negende seizoen van Liefde Voor Muziek. Samen met zes andere Vlaamse en Nederlandse artiesten, onder wie Portland en K3, verblijft hij een week lang in een villa in het zuiden waar de muzikanten vervolgens elkaars nummers in een nieuw jasje stoppen.

De deelnemers van dit seizoen van ‘Liefde Voor Muziek’: Metejoor, Günther Neefs, Stef Bos, Jaap Reesema, Daan, Portland en K3.© Kris Van Exel

“De kans om deel te nemen aan Liefde Voor Muziek kwam op mijn pad toen ik net mijn nieuwe plaat had afgewerkt. Ik ken orkestmeester Jeroen Swinnen natuurlijk heel goed, want die zit ook in mijn liveband”, vertelt Daan over zijn deelname aan het negende seizoen van het muziekprogramma. “Metejoor was werkelijk een muzikale ontdekking. Ik luister nooit naar hitparademuziek, dus er is een totaal nieuwe wereld voor mij opengegaan.”

Op de vraag wat hem de voorbije jaren heeft tegengehouden om deel te nemen aan het muziekprogramma antwoordt de muzikant als volgt: “De acht vorige jaargangen. (gniffelt) Grapje, want ik heb nog nooit een aflevering gezien. Ik kende het programma dus niet, ook niet toen ik toezegde om deel te nemen.”

“Jeroen Swinnen hield me wel elk seizoen op de hoogte van wie meedeed. Meestal zaten daar dan één of twee artiesten tussen van wie ik dacht: “Dat kan ik niet aan. Hier kan ik niets mee aanvangen. Maar dit deelnemersveld is er wel eentje om mijn tanden in te zetten. Met Jente van Portland had ik het meeste affiniteit: wat een goeie zanger en muzikant. En ik was ook onder de indruk van het metier van Stef Bos.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER