Ouders die beweren dat hun baby (1,5) verdronken is in bad zijn aangehouden voor doodslag

© rr

Een jong koppel uit Namen is aangehouden op beschuldiging van doodslag. Volgens de vader was hun kleine dochter Loredana - amper 16 maanden oud - verdronken in bad. Maar enkele familieleden twijfelden aan dat verhaal en stapten naar de politie.

jdb

Het tragische incident speelde zich af op zondag 19 maart, in Namen. Terwijl de jonge vader rustig op zijn smartphone zat te tokkelen in een kamer en de moeder even buitenshuis was, zat de kleine Loredana alleen in de badkamer. Daar zou ze even later verdronken zijn in bad.

De hulpdiensten konden het kleine meisje ter plaatse nog reanimeren, maar een dag later is ze alsnog overleden.

Mishandeling

Maar op 6 april werden de jonge ouders - beiden OCMW-steuntrekkers die elkaar leerden kennen in het bijzonder onderwijs - plots meegenomen naar het politiebureau. Op het commissariaat was een aantal dagen eerder een klacht ingediend door enkele familieleden van de ouders. Zij vonden namelijk dat de kleine Loredana in wel heel verdachte omstandigheden gestorven was.

Een familielid dat meehielp aan de voorbereiding van de begrafenis had namelijk letsels ontdekt op het lichaam van het kleine meisje, wat zou wijzen op mishandeling.

Alibi

Het jonge koppel werd na hun arrestatie aangehouden door de onderzoeksrechter. Want na enkele ondervragingen bleek onder meer het alibi van de moeder niet te kloppen.

Beide ouders legden overigens elk een verschillende verklaring af. Ook probeerden ze de verantwoordelijkheid voor het overlijden van zich af te schuiven.

Autopsie

Hun tegenstrijdige en ongeloofwaardige verklaringen waren voor de raadkamer voldoende om het koppel nog een maand langer aan te houden. Volgens bronnen dichtbij het onderzoek zou het gaan om onvrijwillige doodslag.

In het kader van het onderzoek is dinsdagochtend het lichaam van Loredana opnieuw opgegraven. Zij lag al sinds 25 maart begraven, maar de speurders willen nu een extra autopsie uitvoeren op haar lichaam. Een pijnlijke zaak voor de nabestaanden.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen