© dirk kerstens

Moeders voor Moeders aangeslagen na vandalisme: “Nieuwe kinderwagens, bedjes,... alles is besmeurd”

Een jonge inbreker heeft lelijk huisgehouden in het magazijn van hulporganisatie Moeders voor Moeders. Met een brandblusser bespoot hij honderden dozen met kinderspullen.

sam reyntjens

Het magazijn van Moeders voor Moeders in de Helmstraat in Borgerhout is bedekt met een laagje wit poeder, afkomstig uit een brandblusser. Daarmee ging een jonge inbreker wild tekeer.

Op camerabeelden is te zien hoe de jongeman eerst zijn geluk beproeft bij de auto’s en fietsen die aan het magazijn staan. “Alle wagens en fietsen waren op slot, dus hij kon daar niets mee aanvangen”, zegt Monique Verdickt van vrijwilligersorganisatie Moeders voor Moeders. “Hij is dan ons magazijn binnengedrongen door de deurlijsten af te breken.”

Brandblusser

Binnen trok de inbreker verschillende kartonnen dozen open waarna hij met een brandblusser poeder door het magazijn spoot. “Nieuwe kinderwagens, bedjes, wiegjes, allemaal spullen die we net van een sponsor gekregen hadden, zijn besmeurd”, zegt Verdickt. Ook dozen met shampoo, fopspenen en kledij kwamen onder een laag wit poeder te liggen.

“We laten nu uitzoeken of we al die spullen nog kunnen redden. Ik vrees er eerlijk gezegd voor, dat chemisch poeder was je er niet zomaar af”, zucht Verdickt. “En vermits alles voor kindjes bedoeld is kunnen we geen enkel risico nemen.”

Lees morgen meer in de weekendkrant van Gazet Van Antwerpen

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER