©Leen Desmedt
©Leen De Smedt

Aalst verkoopt een groot deel van historische site rond stadhuis

In het hart van Aalst wordt een groot deel van de site rond het oude stadhuis verkocht. Het gaat om een site van 1,6 hectare groot naast de Grote Markt. De zoektocht naar geïnteresseerde ontwikkelaars start nog voor de zomer. 

Het terrein, de Pupillensite, kost de stad te veel geld, en daarom zoekt Aalst een koper die de plek op een andere manier wil invullen. Er zijn vijf mogelijke scenario's om de site aan te pakken. Een congresruimte met extra faciliteiten is één van de opties. Ook een hotel met vergaderruimtes, een restaurant en wellnessruimte is mogelijk. Er wordt ook gedacht aan een 'ondernemingshotspot' zoals het PAKT in Antwerpen. Een onderzoekscentrum zoals het Gentse Vlerick of de Management School in Antwerpen is ook een mogelijkheid. Tot slot zou de Pupillensite ook gebruikt kunnen worden om er een kunstencentrum neer te poten, zoals het KANAL in Brussel. 

Stadhuis

De stad behoudt wel de belangrijkste delen van de site, zoals het historisch stadhuis naast de Grote Markt en het landhuis waar vroeger het kabinet van de burgemeester gehuisvest was. Het binnenplein van de vierkante Pupillensite blijft publiek domein. 

Meest gelezen