Illustratiebeeld / gedupeerde Gunther Delmotte.
Volledig scherm
PREMIUM
Illustratiebeeld / gedupeerde Gunther Delmotte. © © VRT / © VRT

Honderden Belgen investeerden 60 miljoen in Kaapverdisch 'luxeresort', maar na 4 jaar is het nog altijd een ruïne: “Daar gaat erfenis van mijn kinderen”

Honderden Belgen zagen samen 60 miljoen euro aan spaarcenten opgaan in een ‘spookresort’ op Kaapverdië. Dat blijkt uit een reportage van ‘Pano’. Al vier jaar ligt de werf van het luxueuze vakantieparadijs stil. Een makelaar uit Aarschot, die de flats en suites hier aan de man bracht, probeert bij HLN de gedupeerden te sussen: “Volgend jaar wordt alles afgewerkt.” Maar hij noemt de klagers die hun geld kwijt zijn ook “gefrustreerde heethoofden”.

78 reacties

  • Ann Verschueren

    1 jaar geleden
    In The sky is the limit waren het precies goden en de luxe kon niet op., de champagne en kaviaar vloeiden met emmers. Dan zal dit ook wel geen pijn doen zeker..Pano besteed zijn tijd beter aan échte problemen van de gewone mens.
  • Nico Herbots

    1 jaar geleden
    Eigenlijk toch een mooie stiel, zo projectontwikkelaar slash aannemer. Je verkoopt vastgoed vanuit glossy boekjes, int astronomische voorschotten, leeft daarmee in luxe en levert nooit iets af. Mensen die na 4 jaar verhaal komen halen, noem je vanachter je cocktail op je privéyacht 'gefrustreerd' en de kous is af. Zaak gaat failliet en als je meer centen voor meer luxe nodig hebt, begin je gewoon onder een andere naam opnieuw.
  • Joke Kay

    1 jaar geleden
    Will je dan toch investeren, begin in eigen land. Tenminste kan je er af en toe eens langs gaan en (hopelijk) wat aan doen als het werk niet opschiet zoals het zou moeten.
  • Jan Geurts

    1 jaar geleden
    In de docu "sky is the limit" werd er nochtans door zogenaamde succesvolle ondernemers gedweept met de eigenaar van deze fraudeurs.
  • Chris Schotte

    1 jaar geleden
    Waarom geen derde rekening? Iedereen kan met een gerust hart gaan slapen. Makelaars zijn zeker van hun geld en de koper is zeker van hun gebouw. Ik betaal nergens een voorschot nochtans al verscheidene huizen gebouwd.