Videospeler inladen...

BEKIJK - Trein en scooter missen elkaar op haar na in Rumbeke, Infrabel gebruikt beelden om te waarschuwen

Spoorwegbeheerder Infrabel heeft beelden gedeeld van het incident, eerdere deze week aan een overweg in Rumbeke. Daar gebeurde net geen aanrijding toen een scooter tussen de gesloten slagbomen slalomde. Infrabel roept op om de verkeersregels te respecteren aan overwegen.

Het treinverkeer tussen Roeselare en Kortrijk was dinsdag meer dan een uur lang onderbroken. De oorzaak was een scooter die aan een overweg in Rumbeke tussen de gesloten slagbomen slalomde en net niet werd aangereden door een trein. Meer dan 50 treinen liepen vertraging op, in totaal bijna 10 uur.

BEKIJK - De trein en de overstekende scooter missen elkaar op een haar na:

Videospeler inladen...

"Stop bij gesloten overweg"

Spoorwegbeheerder Infrabel heeft de beelden van het incident nu online gezet. "Daarop is te zien dat de scooter last minute de overweg oversteekt, als de slagbomen al naar beneden zijn", zegt Frédéric Petit van Infrabel. "Hij wordt net niet aangereden door de trein. Dit is levensgevaarlijk en absoluut verboden."

Door de beelden online te zetten hoopt Infrabel mensen bewust te maken dat dit zeer gevaarlijk gedrag is: "Want het is een hallucinante situatie. Bij deze een oproep naar weggebruikers om zich aan de verkeersregels te houden en te stoppen aan een overweg als de slagbomen naar beneden zijn en de lichten op rood staan."

Dit is levensgevaarlijk en absoluut verboden

Frédéric Petit van Infrabel

Bij het incident voerde de treinbestuurder een noodstop uit. "Hij was zwaar aangedaan en heeft zich daarna laten vervangen door een collega." Op het oversteken van een gesloten overweg staan zware straffen. "Geldboetes, maar ook een rijverbod of intrekken van een rijbewijs. Terecht, want het is een zeer zware overtreding." De politie is voorlopig nog op zoek naar de bestuurder van de scooter.

BEKIJK - Het is niet de eerste keer dat iemand nipt aan de dood ontsnapt wanneer de veiligheidssignalen genegeerd worden:

Videospeler inladen...

Meest gelezen