150 gestolen handtassen teruggevonden van dubbele ramkraak op juweliers in Knokke

© jve

Eén dader van de dubbele ramkraak vannacht op luxeboetieks Vuitton en Colman In Knokke is opgepakt. Twee anderen worden nog gezocht. De daders reden tegelijk met twee ramwagens binnen bij Louis Vuitton en juwelier Colman en richtten zware schade aan. De 150 gestolen handtassen zijn ondertussen teruggevonden.

jve/gn

Volgens getuigen droegen de ramkrakers, die telkens met minstens drie personen handelden, bivakmutsen en waren ze voorzien van grote sloophamers. De feiten gebeurden omstreeks 3.50 uur. Bij juwelier Colman, waar enkel luxe horloges en sieraden te koop zijn, reden ze tot 5 keer toe in de etalage. ”Ze zijn echter niet binnengeraakt omdat onze deuren en poorten heel stevig zijn verankerd”, zegt de winkelier. Toen de zaakvoerder gewekt werd door het alarm en hij ter plekke ging kijken, was de Volkswagen Golf 5 al weg.

Vier wagens

© jve

Bij juwelier Colman konden ze geen buit maken. Driehonderd meter aan de Kustlaan slaagden hun kompanen daar wel in bij Louis Vuitton. Daar werd een Jeep gebruikt als ram. Ze reden in de vitrine en roofden alles leeg. De Jeep werd met draaiende motor achtergelaten en de beide inbrekersteams gingen ervandoor met twee verschillende vluchtauto’s.

De politie zette een helikopter in en hield een klopjacht. Met succes, want een 35-jarige Roemeense dader werd ingerekend. Hij kon opgepakt worden in Knokke tijdens zijn vlucht. Ook de vier vluchtauto’s werden gevonden. De buit - 150 dure handtassen - werd ondertussen teruggevonden in een van de vluchtauto’s, laat het parket weten.

© jve

Volgens getuigen reden de inbrekers met Belgische nummerplaten. Een sticker op het raam van een van de wagens zou verwijzen naar een nummer in Wallonië.

De winkel van Vuitton was enkele maanden geleden ook al het doelwit van een ramkraak. De inbraak gebeurde toen op dezelfde wijze en de daders werden nooit gevat. Wellicht ging het om dezelfde boeven.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen