Photonews / Jan De Meuleneir / Photo News, DPG MEDIA
Volledig scherm
© Photonews / Jan De Meuleneir / Photo News, DPG MEDIA

Zomer van 2022 was warmste ooit in Europa, temperaturen stijgen dubbel zo snel als elders: “Samenloop van heel veel ongelukkige omstandigheden”

Europa maakte de voorbije zomer de heetste zomer ooit gemeten door. Dat ging gepaard met zogenaamde extreme weerevenementen zoals hittegolven, droogtes en bosbranden. In Europa stijgen de temperaturen sneller dan in andere continenten, zelfs dubbel zo snel als elders ter wereld. Dat blijkt donderdag uit het jaarlijkse 'Europese Staat van het Klimaat' (ESOTC), een rapport van de Copernicus Climate Change Service (C3S). “Het is eigenlijk een samenloop van heel veel ongelukkige omstandigheden geweest dit jaar”, zegt klimaatexperte Jill Peeters.

32 reacties

  • Bart Verwegen

    1 jaar geleden
    Wetenschappers baseren hun conclusies op gegevens van wereldwijde metingen en expertise van specialisten. Als je dat allemaal onder tafel veegt omdat je gewoon een ander idee hebt dat op niks steunt, getuigt toch van veel simplisme.
  • Rudi Dewit

    1 jaar geleden
    Al da zagen daarover helpt just niks. En daarbij, hier is weinig te merken van de opwarming anders. 🥴
  • Marcel van Alderweireldt

    1 jaar geleden
    Durft de klimaat-experte zich ook eens uitlaten over de rol van de overbevolking op de milieuproblematiek? Indachtig dat volgens veel wetenschappers dit de primaire oorzaak is van alle ellende!
  • Heidi Werbrouck

    1 jaar geleden
    En als de wetten van de fysica toegepast worden en de aarde binnen een aantal jaar weer anders staat ten opzichte van de zon wordt het weer kouder. En als je het echt op de mens wil steken, zorg er dan voor dat in bepaalde landen minder gekweekt wordt. Trouwens, de heetste zomer is voor mij nog altijd die van 1976 en toen bestonden al die klimaathysterici nog niet.
  • Karel Peeters

    1 jaar geleden
    Al meer dan 60 jaar weet de National Aeronautics and Space Administration (NASA) dat veranderingen in de weersomstandigheden op de planeet volkomen natuurlijk en normaal zijn. Maar het ruimteagentschap heeft, om welke reden dan ook, besloten om de zogenaamde door de mens veroorzaakte opwarmingszwendel te laten voortbestaan en zich te laten verspreiden, ten koste van de menselijke vrijheid.