© TVL

Groot controleweekend op komst, met flitsmarathon én provinciale SLim-actie

Hasselt -

Wie dit weekend de baan op moet, let best extra op. De flitsmarathon en het SLim-actieweekend vallen immers samen. In de hele provincie zullen er vanaf vrijdagochtend extra controles op snelheid, alcohol en drugs zijn.

Olivier Simons

Vrijdagochtend om 6 uur start de achttiende editie van de flitsmarathon. 24 uur lang zullen de federale wegpolitie en lokale politie extra snelheidscontroles houden in heel België. Bij de vorige editie in 2022 namen 130 politiezones deel en reed 4,23 procent van de gecontroleerde bestuurders te snel.

Op zaterdag en zondag zal er in Limburg ook intensiever gecontroleerd worden. Er vindt dan immers een groot SLim-actieweekend plaats. SLim (Safe-Limburg) is een door de gouverneur gecoördineerde actie om weekendongevallen te voorkomen. 35 procent van de ongevallen met zwaargewonden gebeurde in het eerste trimester van 2023 in het weekend. Voor de dodelijke ongevallen was dat 29 procent.

Het hele jaar door zijn er sowieso elk weekend SLim-controles in minstens vier politiezones, maar zaterdag en zondag doen alle zones en de federale wegpolitie mee. Er zullen in heel Limburg extra alcohol-, drugs- en snelheidscontroles zijn. Als je dus de weg op gaat, is de kans groot dat je gecontroleerd wordt.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer