© CHINE NOUVELLE/SIPA

Einde carrière nu echt nabij voor Nadal? Gravelkoning stelt comeback weer uit: “Weet niet wat ik moet doen om weer fit te worden”

Het gaat van kwaad naar erger met Rafael Nadal. De 22-voudig Grand Slam kampioen zou naar het Masterstoernooi van Madrid (24 april - 7 mei) reizen om daar zijn comeback te maken, maar ook door die plannen zet de 36-jarige Spanjaard noodgedwongen een streep: “Ik kan geen deadlines geven. Als ik het wist, zou ik het jullie vertellen.”

Jeroen De Pauw

Nadal blijft sukkelen met een aanslepende heupblessure die hij opliep tijdens de tweede ronde van de Australian Open. De voorbije weken moest Nadal al forfait geven voor de graveltoernooien van Barcelona en Monte Carlo. Ook deelname aan Roland Garros, het belangrijkste graveltoernooi dat ’Rafa’ al een fabelachtige 14 keer won, komt nu echt in gevaar.

Initieel kreeg hij te horen dat de heupblessure binnen 6 tot 8 weken zou genezen, maar intussen gaat de veertiende week al in. Als ultieme poging om toch de start ‘zijn’ Grand Slam op 28 mei te halen, kondigde Nadal aan een nieuwe behandeling te ondergaan omdat zijn huidige kuur niet aanslaat.

Een ultieme poging

“Het zijn een paar zware weken en maanden geweest. Eigenlijk weet ik niet wat ik nog moet doen om weer fit te worden”, is Nadal eerlijk. “We hadden gehoopt al lang hersteld te zijn, maar de situatie is anders. De ene na de andere week gaat voorbij en de situatie wordt er niet beter op, met als gevolg dat ik toernooien mis die de belangrijkste zijn in mijn carrière, maar helaas.”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Nochtans kwamen er de voorbije dagen goede berichten vanuit het kamp-Nadal. De Spanjaard was in Mallorca stevig aan het trainen en zou stilaan weer volledig fit zijn: “Ik was aan het trainen, maar een paar dagen geleden besloten we om het roer een beetje om te gooien. We gaan nog een behandeling doen en kijken of de dingen verbeteren om te proberen te komen tot een niveau waarmee ik weer kan strijden. Ik kan geen deadlines geven. Als ik het wist, zou ik het jullie vertellen, maar ik weet het niet”, klinkt de boodschap voor zijn fans allesbehalve hoopgevend.

© AP

Zelfs wanneer die nieuwe behandeling wel succesvol blijkt, rest Nadal nog maar één voorbereidingstoernooi om wat matchritme op te doen: het Masterstoernooi in Rome. “Het enige dat me nog rest is proberen de juiste instelling te behouden, mezelf een kans te geven om nog deel te nemen aan enkele van de toernooien die nog over zijn van het gravelseizoen.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer