Schumacher / Schumacher.
Volledig scherm
Schumacher / Schumacher. © Die Aktuelle / Die Aktuelle

Familie van Michael Schumacher onderneemt juridische stappen tegen magazine na nepinterview

“Het eerste interview met Michael Schumacher. Eindelijk de verlossende antwoorden”: het Duitse magazine ‘Die Aktuelle’ pakte afgelopen weekend uit. Ze lieten uitschijnen dat zij als eerste de zevenvoudige wereldkampioen in de Formule 1 konden spreken sinds zijn zwaar ski-ongeluk. Maar wat blijkt? Het artikel was volledig gemaakt via artificiële intelligentie en zorgde in Duitsland voor enorm veel kritiek. De familie van ‘Schumi' onderneemt zelfs juridische stappen tegen het blad.

10 reacties

  • john poels

    1 jaar geleden
    Alles word gedaan voor aandacht te kunnen krijgen , na de politiek gaat de media dezelfde weg op ,hun geloofwaardigheid krijgt meer en meer klappen.meer en meer zoeken ze de lijn op of gaan ze erover om kijkers en lezers te winnen . Alles om aandacht te trekken zoals politiekers kiezers ... En dan blijkt niks van het verhaal te kloppen ...
  • Bart Verwegen

    1 jaar geleden
    Of dat interview nu gegenereerd is door AI of door een mens verzonnen werd is hier van minder belang, belangrijker is de manier waarop ze de mensen misleiden met de opmaak van hun cover.
  • Dirk Dierckx

    1 jaar geleden
    Alles voor de sensatie en het geld. Boven elk krantenartikel staat een teaser ipv informatie, zeg gewoon waar het op staat en draai niet rond de pot om zoveel mogelijk reclame tussen de leeslijnen te zetten.
  • Wilfried DE HERT

    1 jaar geleden
    Hier is dringend een wettelijke kader nodig. Enorme fraude mogelijkheden liggen op fe loer.
  • Bert Rens

    1 jaar geleden
    Verbieden die AI want we gaan niks anders meer krijgen dan fake news of het nooit meer (nog minder) echt zeker weten vanwaar de info komt