© AFP

Actievoerders tegen pensioenhervorming dringen Parijse beursgebouw even binnen

Actievoerders tegen de pensioenhervorming in Frankrijk zijn donderdagmiddag het gebouw van beursmaatschappij Euronext in Parijs binnengedrongen. Na enkele minuten zetten ze hun actie voort op het plein voor het gebouw.

gjs
Bron: BELGA

Op beelden van BFMTV is te zien hoe enkele honderden manifestanten met Bengaals vuur, voetzoekers en spandoeken actievoeren voor het beursgebouw in de zakenwijk La Défense. Volgens de Franse zender ging het om spoorarbeiders die een “verrassingsactie” wilden organiseren.

Ze brachten ook affiches aan op de gevel van het gebouw met de tekst “De CAC 40 moet onze pensioenen betalen”, luidt het. De CAC 40 is de sterindex van de Parijse beurs

Geen impact

Een woordvoerster van Euronext zei dat de protestactie tot ongeveer 13 uur duurde en geen impact had op de werking van de beurs. De handel werd niet verstoord.

De regering van president Emmanuel Macron verhoogde de pensioenleeftijd van 62 naar 64 jaar. De hervorming leidt al wekenlang tot protesten in Frankrijk.

De jongste tijd richten misnoegde Fransen hun acties ook op symbolen van het kapitalisme. Zo werden recent kantoren van luxeconcern LVMH, vermogensbeheerder BlackRock en investeringsbank Natixis bestormd.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer