Themabeeld.© Shutterstock

“Ik deed het omdat ze me uitlachte”: tuinman masturbeert voor ogen van 76-jarige vrouw en krijgt 30 maanden cel

Lanaken/Zutendaal -

Een 57-jarige man uit Lanaken moet dertig maanden naar de cel omdat hij een 76-jarige vrouw dwong om te kijken hoe hij masturbeerde. “Ik deed het omdat ze me uitlachte”, verklaarde hij eerder voor de Tongerse rechter. De man wordt voor vijf jaar uit zijn rechten ontzet.

Shauni Deferm

De vijftiger was een goede kennis van de 76-jarige vrouw en haar dementerende man. Hij kwam regelmatig bij het bejaarde koppel over de vloer in Zutendaal. Hij hielp bij het tuinonderhoud, deed de boodschappen en verzorgde de kippen. Op 30 mei 2021 liep het fout toen de tuinman een pauze nam en via de veranda de woning van het koppel betrad toen de vrouw alleen thuis was. “Ze zei plots dat ik geen echte man ben omdat ik geen vrouw en kinderen heb. Ik heb toen mijn broek laten zakken omdat ze me uitlachte”, zo verklaarde de vijftiger vorige maand voor de Tongerse rechter. Volgens de aanklager dwong hij de 76-jarige vrouw om te kijken hoe hij masturbeerde.

Ejaculeren

De politie werd verwittigd en de man mocht een tijd niet meer in de buurt van het koppel komen. Op 6 augustus 2022 deed hij dat toch en drong hij volgens de aanklager de woning opnieuw binnen. “Hij heeft toen opnieuw zijn geslachtsdeel uitgehaald en is beginnen masturberen”, zo sprak de raadsman van het slachtoffer.

De man verliet de woning, maar kwam enkele uren later nog eens langs. “Mijn cliënte was bang en probeerde de politie te bellen. Toen meneer dat zag, greep hij haar vast, vielen ze op de grond en ging hij bovenop haar liggen. Hij probeerde haar op de mond te kussen, nam haar borsten vast en ejaculeerde op haar.”

30 maanden cel

De procureur sprak tijdens de behandeling van de zaak over zeer ernstige feiten waarbij de man bewust een kwetsbaar persoon uitzocht en een groot gevaar vormt voor de samenleving. De raadsman van de beklaagde gaf toe dat het gaat om ernstige beschuldigingen, maar betwistte dat de feiten zich hebben voorgedaan zoals ze beschreven worden. Volgens de vijftiger zelf valt alles te wijten aan een ziekte. “Daardoor kom ik spontaan klaar”, klonk zijn uitleg.

De Tongerse rechter oordeelde echter dat er voldoende aanwijzingen zijn om de man schuldig te bevinden aan openbare zedenschennis. De vijftiger kreeg een celstraf van dertig maanden. Hij werd verder ook voor vijf jaar uit zijn rechten ontzet en moet zich voor dezelfde periode ter beschikking stellen van de strafuitvoeringsrechtbank. Het slachtoffer krijgt een schadevergoeding van 2.500 euro.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer