Moeder Lutgarde en dochter Liesbeth.

Liesbeth uit Beringen krijgt muurschildering cadeau van moeder voor 40ste verjaardag

Voor haar 40ste verjaardag heeft Liesbeth uit Beringen een (letterlijk) groot cadeau gekregen van haar moeder, een muurschildering. Een totale verrassing voor haar, want plots stond deze ochtend haar favoriete graffiti-kunstenaar een enorme reiger op haar gevel te tekenen. De reiger is het lievelingsdier van zowel moeder als dochter, maar heeft ook een link met het verleden van de buurt.

Cadeautips voor een origineel verjaardagscadeau heeft Lutgarde uit Beringen zeker niet nodig. Zij heeft haar dochter Liesbeth een enorme muurschildering cadeau gegeven voor haar 40ste verjaardag. Een (letterlijk) grote verrassing, want plots stond deze ochtend haar favoriete graffiti kunstenaar voor de deur om een reiger op haar gevel te tekenen.

Knoop doorhakken

"Mijn partner en ik waren al jaren aan het twijfelen om een muurschildering op onze gevel te laten zetten", zegt Liesbeth. "Gelukkig heeft mijn moeder de knoop in onze plaats doorgehakt. Ik ben er erg blij mee. Een muurschildering van mijn favoriete dier, door mijn favoriete kunstenaar Dzia. Geweldig gewoon."

Liesbeth en Lutgarde kijken toe terwijl hun favoriete kunstenaar Dzia aan het werk is.

"Voor mijn dochter was het een grote verrassing toen Dzia deze ochtend voor de deur stond, maar ik had het idee stiekem wel al besproken met haar partner", vult moeder Lutgarde aan. "Het is tenslotte hun huis en een muurschildering is natuurlijk niet niks. Gelukkig was hij erg enthousiast."

Link met buurt

"Ik heb gekozen voor een reiger omdat mijn dochter en ik grote liefhebbers zijn van deze dieren", gaat Lutgarde verder. "Ook de link die het dier met het verleden van de buurt heeft sprak mij aan. Vroeger was deze buurt een moerasgebied met vijvers en dat trok natuurlijk heel wat reigers aan. De buurt kan dus ook meegenieten van haar cadeau."

Wat gaat de gemeente daarvan zeggen

Toestemming voor de muurschildering heeft Lutgarde niet gevraagd aan de gemeente, maar over de gevolgen daarvan maakt ze zich niet druk. "Hier zijn ze wel voorstander van het opvrolijken van buurten", zegt Lutgarde. "Zo zijn er heel wat elektriciteitskasten versierd door lokale kunstenaars, er worden mooie bloemperkjes aangeplant en hier en daar worden er ook bankjes geplaatst op mooie plaatsen. Ik verwacht dus geen al te grote problemen met de gemeente over onze artistieke reiger, maar mocht het nodig zijn sta ik altijd open voor een gesprek."

"De link met het verleden van de buurt geeft de muurschildering ook een meerwaarde", vult Liesbeth aan. "Ik denk niet echt dat de buurtbewoners er iets op tegen gaan hebben. Wie weet kan de reiger er zelfs voor zorgen dat het drukke verkeer in onze straat, de Beverlosesteenweg, wordt afgeremd. Dat zou pas een goede zaak zijn." Morgen in de late namiddag zou de muurschildering van de reiger klaar moeten zijn.

Meest gelezen