© REUTERS

Juventus krijgt vijftien punten (voorlopig) terug en springt plots van zevende naar derde plaats in Serie A

Juventus is met succes in beroep gegaan tegen de puntenaftrek die het begin dit jaar kreeg. De Oude Dame moest vijftien punten inleveren na verschillende beschuldigingen van financiële fraude. Plots springen ze (voorlopig) van de zevende naar de derde plaats in de Serie A.

Jonas Withouck
Bron: Belga

In de lente van vorig jaar werd Juventus net als tien andere clubs nog vrijgesproken in een fraudezaak rond voetbaltransfers, maar het hof van beroep oordeelde enkele maanden geleden dat Juventus zich wel degelijk schuldig maakte aan het creëren van meerwaarden bij spelerstransfers. Ook zou Juventus in het geheim spelers hebben uitbetaald tijdens de eerste maanden van de coronacrisis. Dat terwijl de club meldde dat alle spelers vier maanden aan salaris hadden ingeleverd.

De Oude Dame ging in beroep tegen de puntenaftrek en krijgt nu ook zijn gelijk. Het Italiaans Olympisch Comité oordeelde dat de sanctie “opnieuw moet worden geëvalueerd”. Een puntenaftrek blijft wel mogelijk, zo schrijven Italiaanse media.

Juventus krijgt dus (voorlopig) zijn afgenomen punten terug waardoor het een gigantische sprong maakt in het klassement. De ploeg uit Turijn staat plots op de derde plaats met 59 punten. Dat zijn er drie meer dan AS Roma, dat nu op de vierde plaats prijkt. AC Milan valt door de beslissing uit de top 4.

Nieuwe stand Serie A

1. Napoli 75

2. Lazio 61

3. Juventus 59

4. Roma 56

5. Milan 53

6. Inter 51

7. Atalanta 49

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer