Ondanks de onzekere situatie opende Dreambaby in Beveren donderdag zoals afgesproken de deuren.© Pieter Van Hecke

Personeel gewoon aan het werk in met sluiting bedreigde Dreambaby in Beveren: “We zullen wel elders aan de slag kunnen”

Beveren -

Het filiaal van Dreambaby in het Pareinpark in Beveren, waarvan woensdag bekend raakte dat het met sluiting bedreigd is, was donderdag gewoon open. “We gaan ervan uit dat we elders aan de slag kunnen”, reageert een medewerkster.

Pieter Van Hecke

Colruyt kondigde woensdag de herstructurering bij Dreamland en Dreambaby aan. Het verdict is zwaar: 192 banen dreigen te worden geschrapt en een winkel van Dreamland en vijf filialen van Dreambaby, waaronder dat in Beveren, zouden gesloten worden.

Woordvoerster Silja De Cock benadrukt dat woensdag enkel de intentie tot sluiting werd gecommuniceerd aan het personeel. “Er is nog geen definitieve beslissing genomen. We kunnen dus ook geen concrete uitspraken doen over de toekomst van de werknemers, noch over een datum van de mogelijke sluiting”, vertelt ze. “We zijn er ons volledig van bewust dat dit voor het personeel een zware dobber is.”

Niet geheel onverwacht

Ondanks de onzekere situatie opende Dreambaby in Beveren donderdag zoals afgesproken de deuren. Het leek een dag zoals een ander. Daar heeft de woordvoerster een verklaring voor. “Het personeel bij Dreambaby is er zich van bewust dat het in een uiterst concurrentiële markt werkt. Ze weten ook dat ze niet in de meest rendabele filialen werken. Een complete verrassing zal het voor hen dus vermoedelijk niet geweest zijn”, zegt ze.

Onzekerheid

“Het is voor ons nog heel onduidelijk wat er staat te gebeuren. Colruyt heeft de gewoonte zijn personeel niet te laten vallen, dus we gaan ervan uit dat we elders in de groep ingeschakeld kunnen worden”, zegt een medewerkster. Deze stelling wordt bevestigd door de woordvoerster, maar die sluit ook eventueel banenverlies niet uit. “Als de sluiting definitief wordt, gaan we zo goed als mogelijk de interne oriëntering van het personeel bekijken”, vertelt ze.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners