De Beule wurmt zich door de Visé-defensie.© Dick Demey

Gelijkmaker in slotseconde na straffe remonte helpt Bocholt naar titelfinale handbal

Bocholt had donderdagavond aan een 29-29 gelijkspel tegen Visé genoeg om zich voor de titelfinale te kwalificeren. Voor dat tweede ticket komen naast Visé ook Hubo Handbal en Sporting Pelt nog in aanmerking.

Ivo Kwanten

Bocholt slaagde er in de eerste helft niet in zijn wil op te leggen. De Noord-Limburgers moesten bij momenten zelfs de wedstrijd ondergaan. Maar meer dan twee doelpunten uitlopen zat er voor Visé ook niet in. Na een kwartier kreeg de thuisploeg echt greep op de wedstrijd. Het weigerde aanvankelijk nog te profiteren van drie tijdstraffen bij de Luikenaars, maar met nog tien minuten op de klok in die eerste helft hadden Valkenborgh, De Beule en D’hanis voor een kloof van drie doelpunten gezorgd: 13-10.

© Dick Demey

Maar het verschil was allesbehalve beslissend, want Visé was niet onder de indruk. Vancosen deed zijn ding op de cirkel, Bello was alom aanwezig en in vijf dolle minuten waren de rollen plots omgekeerd: 14-15. Valkenborgh en Claessens gooiden het roer in de slotfase nog maar eens om: 17-16.

De kleine voorsprong aan de rust inspireerde Bocholt niet. Het was Visé dat het best uit de kleedkamer kwam en meteen de touwtjes in handen nam. De Luikse ploeg kwam snel aan de leiding en het zou die voorsprong niet meer afgeven tot in de slotseconde. Even bedroeg de voorsprong van Visé zelfs drie goals en leek een terugkeer van Bocholt niet meer in de maak. Bij een 26-29-stand (57’) leek de beslissing gevallen, maar De Beule, Spooren en in de slotseconde Winters forceerden alsnog een gelijkspel. Daarmee is Bocholt zeker van een ticket voor de titelfinale.

BOCHOLT: Winters 4, De Beule 3, Valkenborgh 4, Spooren 4, Driesen 2, D’hanis 7, Claessens 4, Strauven 1.

VISE: Danesi 3, Brixhe 3, Vancosen 6, Nguema 1, Bello 9, Massat 2, Hadzic 3, Gava 1, Lahonda 1.