Photo News
Volledig scherm
© Photo News
AZ AZ
2
EINDE
0
Anderlecht AND
  • 5' 13' Goal Vangelis Pavlidis
(4-1)

Wat een domper! Anderlecht grijpt na penalty’s en bijzonder moeilijke avond tegen AZ naast eerste Europese halve finale sinds 1990

Het Europees avontuur van Anderlecht zit erop. Na een dramatisch openingskwartier had AZ Alkmaar de goeie uitgangspositie van paars-wit al uitgewist, maar Anderlecht sleepte zich ondanks een dramatische match toch tot strafschoppen. In die loting trok AZ (verdiend) aan het langste eind.

94 reacties

  • Eric Bex

    1 jaar geleden
    Anderlecht speelt een Europese kwartfinale en nog is het niet goed. Ze hadden inderdaad de Conference League kunnen winnen net als mijn Club Brugge de Champions League had kunnen winnen 😉. Proficiat aan alle Belgische clubs met hun Europese prestatie dit jaar 👍.
  • Michel Beys

    1 jaar geleden
    In nog geen honderd jaar is die strafschop terecht, Kerkez laat zich gewoon vallen na contact met Murillo. Al is het wel zo dat Murillo (achteraan) een risicofactor is. Murillo plaats is in het middenveld niet achteraan, punt.
  • Floris Roberto

    1 jaar geleden
    Verbruggen in 2 wedstrijden 7 keer moeten vissen een top keeper volgens velen
  • Albert de Lovendeghem

    1 jaar geleden
    Anderlecht heeft niét zijn béste wedstrijd gespeeld. Het had ook minder geluk dan AZ, dat enkel door wat extra hulp vroeg op 2-0 kwam. AZ was potiger dan Anderlecht, 5 gele kaarten en 19 overtredingen, telkens méér dan het dubbele. Balbezit was nagenoeg gelijk, terwijl Anderlecht dubbel zoveel hoekschoppen afdwong en de AZ keeper 1 redding minder moest doen dan Verbruggen. Dus eigenlijk puur geluk dat AZ doorging, na de loterij van de penalties.
  • ruddy claerhout

    1 jaar geleden
    AZ duidelijk beter over 2 wedstrijden. Prettige vakantie aan RSCA gewenst.