Gaslek in Anderlecht is gedicht, veiligheidszone wordt opgeheven

Het gaslek dat ontstaan was in de Brusselse gemeente Anderlecht is gedicht en de veiligheidszone wordt opgeheven. De geëvacueerde bewoners kunnen naar hun woningen terugkeren. Dat meldt Melissa Morales, woordvoerder van de gemeente Anderlecht. De Brusselse brandweer en Sibelga blijven wel nog enige tijd ter plaatse.

Het lek ontstond kort na 15.00 uur bij werken. De brandweer en de lokale politie van de zone Brussel-Zuid (Anderlecht/Sint-Gillis/Vorst) stelden een ruime veiligheidszone in, met een diameter van zowat 250 meter, en in een straal van 50 meter rond het lek werden de woningen ontruimd.

De bewoners, een tweehonderdtal personen, werden in een centrum in de buurt opgevangen. Kort na 18.00 uur werd besloten de veiligheidszone uit te breiden, en werd de gemeentelijke fase van het rampenplan in werking gesteld. 

Kort na 21.00 uur meldde de woordvoerder van de gemeente dat het gaslek gedicht was en de veiligheidszone werd opgeheven.

"De geëvacueerde bewoners kunnen naar hun woningen terugkeren", zegt Melissa Morales. "Dat zal gebeuren onder begeleiding van een brandweerman of iemand van Sibelga, die zullen nagaan of alles in de woning in orde en veilig is. De brandweer en Sibelga blijven ook nog enige tijd ter plaatse om de veiligheid te garanderen."

Meest gelezen