“Vanavond kans op lokaal intense buien”

In het tweede deel van de avond trekt er een buienzone over Limburg. Niet overal zullen de buien even intens zijn maar lokaal is er kans op onweer, rukwinden en veel neerslag in korte tijd. Na middernacht blijft het droog met brede opklaringen. Onder die opklaringen koelt het af naar een minimum rond een graad of 5.

Ruben Weytjens

Zaterdagochtend is er eerst nog ruimte voor de zon maar al vrij snel zal de bewolking toenemen. Vermoedelijk nog net vóór het middaguur mogen we alweer een volgende regengebied boven Limburg kunnen verwachten. Daardoor zal de temperatuur dus ook niet veel hoger oplopen dan een graad of 15. In het oosten kan er mogelijk nog even 17°C op de thermometer verschijnen. Zodra het gaat regenen koelt het enkele graden af.

Het blijft enkele uren regenachtig, zonder dat er grote neerslagsommen aan te pas komen. Na 14 uur blijft het overwegend droog met verspreid over Limburg nog een aantal buien. In de vooravond wordt het stilaan overal volledig droog. Het zou best kunnen dat we de zakkende zon nog te zien krijgen.

De wind wakkert tegen de middag aan tot gemiddeld 4 Beaufort uit het zuidwesten.

Gedurende de nacht naar zondag is het wisselend bewolkt en droog.

De temperatuur zakt niet lager dan 7 a 8°C.

Bekijk hier het weer van de komende dagen

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer