Als u geen witte kassa heeft, kan u wél een boete krijgen

© Photo News

De federatie Horeca Brussel meldde laat dinsdagavond dat ambtenaren geen fiscale boetes mogen opleggen aan horecazaken die geen witte kassa hebben. Dit blijkt echter een foute uitspraak te zijn. “De boetes die horecazaken krijgen als ze nog geen witte kassa gebruiken, zijn wel geldig en kunnen nog steeds worden opgelegd”, reageert minister van Financiën Johan Van Overtveldt.

bapl

Horeca Brussel verspreidde gisteren het bericht dat de Raad van State een rondzendbrief vernietigde die ambtenaren toeliet om boetes uit te schrijven aan horecazaken die geen witte kassa hebben. Dit zou volgens de horecafederatie tot gevolg hebben dat er geen nieuwe boetes kunnen worden opgelegd. Ze riepen daarom de overheid op om de boetes die al uitgeschreven waren te schrappen.

De Federale Overheidsdienst Financiën reageert daar nu op, “op basis van die rondzendbrief werend er nooit boetes uitgedeeld.” De Raad van State zou een oude regeling nietig hebben verklaard, maar sinds juli vorig jaar is er een nieuwe wetgeving van toepassing. “Die nieuwe wetgeving is nog steeds van kracht. De boetes die opgelegd zijn in het kader van die regeling zijn volledig rechtsgeldig en kunnen blijven worden opgelegd”, zegt de federale dienst.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen