Russisch gevechtsvliegtuig beschiet per ongeluk Russische stad Belgorod: “Enorme krater van 20 meter”

Een Russisch gevechtsvliegtuig heeft donderdag bij vergissing het centrum van Belgorod, een Russische stad niet ver van Oekraïne, gebombardeerd. Een indrukwekkende krater is zichtbaar, twee vrouwen raakten gewond.

adb, gjs
Bron: BELGA, Reuters

Een Sukhoi Su-34 supersonisch gevechtsvliegtuig van de Russische luchtmacht vloog over de stad nabij de grens met Oekraïne toen “per ongeluk munitie werd afgevuurd”, verklaarde het ministerie van defensie volgens staatspersagentschap TASS. Om wat voor munitie het ging, werd niet bekendgemaakt. Het incident zou zich rond 22.15 uur plaatselijke tijd voorgedaan hebben. Het was dus allerminst de bedoeling Belgorod te bombarderen, benadrukte het Russische leger.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Op foto’s en video’s op sociale media en van agentschappen is te zien hoeveel schade aangericht is. Meerdere appartementen liepen grote schade op, net als wagens. Volgens plaatselijk gouverneur Viatsjeslav Gladkod werden vier appartementen van een nabijgelegen flatgebouw en vier geparkeerde auto’s beschadigd en werden hoogspanningslijnen omvergeblazen. Het flatgebouw wordt gecontroleerd om na te gaan of er structurele problemen zijn.

In Belgorod werd enorm geschrokken gereageerd. “Er gebeurde een explosie”, aldus Gladkov op Telegram. “Op het kruispunt van een van de centrale straten vormde zich een enorme krater met een diameter van 20 meter.”

“Volgens voorlopige gegevens zijn er twee slachtoffers”, aldus Gladkov. Eén vrouw liep een hersenletsel op en werd naar het ziekenhuis overgebracht, een andere vrouw die schaafwonden opliep werd ter plaatse verzorgd.

© AP

© Telegram Gladkov

© AFP

© AFP

© AFP

© AP

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer