De Chinese president Xi Jinping en zijn minister van Buitenlandse Zaken Qin Gang.
Volledig scherm
De Chinese president Xi Jinping en zijn minister van Buitenlandse Zaken Qin Gang. © ANP / EPA / AFP

China rolt opnieuw met de spierballen: “Beide kanten van de Straat van Taiwan zijn van ons”

Volgens de Chinese minister van Buitenlandse Zaken Qin Gang zijn de beide kanten van de Straat van Taiwan van China en is het goed en gepast dat China zijn soevereiniteit handhaaft. Dit zei hij vrijdag op het Lanting Forum in Shanghai. De zeestraat ligt tussen Volksrepubliek China en Taiwan in, dat China als zijn eigen territorium beschouwt.

3 reacties

  • peter lepouttre

    1 jaar geleden
    Taiwan is nog altijd een Chinese provincie die een zelfstandig bestuur heeft maar nog altijd tot China behoort. De VS heeft niet het recht om zich te mengen in de binnenlandse politiek van China.
  • wesley netnem

    1 jaar geleden
    Ik begrijp China hun probleem niet ? Moegen ze daar niet varen soms ? Ze hebben daar geen enkel beperking ze moegen van Taiwan alles . Dus wat is het probleem dan ? Taiwanezen spreken Chinees , hun Cultuur is deels Chinees , 90% van hun handel is met China ? Dus China gaat liever Taiwanese Chinezen doden alleen om hun gelijk op papier te hebben staan ? China haar Buurlanden zijn China ook al Kots beu ..de gewone mensen dan toch ! Vienam Heeft haar relatie met de VS Nu pas versterkt ,zegt genoeg
  • Ralph Peters

    1 jaar geleden
    Het zal nooit genoeg zijn , het zit gewoon ingebakken in de mens! De wet van de sterkste...