Nederlandse zanger Rob de Nijs in zorgelijke toestand opgenomen in het ziekenhuis na thuis onwel te zijn geworden

Muzieklegende Rob de Nijs is donderdagavond in zijn woning in het Nederlandse Bennekom onwel geworden en per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. Rob kreeg voor de televisie ademhalingsproblemen die niet minder werden. Zijn vrouw Henriette, die eerst 112 belde, heeft mond-op-mondbeademing toegepast tot politie, ziekenwagen en zelfs de brandweer arriveerden.

Bron: BELGA

In de loop van de avond knapte de toestand van de zanger iets op en rond middernacht was hij zelfs weer bij kennis, maar later verslechterde de situatie zodanig dat de familie werd gewaarschuwd weer naar hem toe te komen. Oudste zoon Robbert kwam uit Rotterdam.

Het gaat al langere tijd slecht met de zanger. Hij stopte om gezondheidsredenen - de ziekte van Parkinson - met optreden en ging sinds zijn laatste concert zienderogen achteruit, zo zei hij november 2022. “Ik ben op een punt gekomen dat ik geen stap meer kan zetten”, zei de zanger toen. “Het is niet anders, ik heb die ziekte en die gaat van kwaad tot erger. Nooit naar weer ietsje beter. Daar kun je verdrietig van worden en dat zijn we vaak genoeg, maar je moet er ook niet al te veel bij stilstaan en in plaats daarvan kijken wat je nog wel kan.”

Laatste concert

De 80-jarige zanger is vooral bekend van nummers als Jan Klaassen de Trompetter, Malle Babbe, Zet een kaars voor je raam vannacht, Bier is bitter, Het werd zomer en Banger hart. De Nijs won in 1962 een talentenjacht en mocht drie plaatjes maken. De eerste twee flopten. Zijn derde plaat Ritme van de regen werd wel een kaskraker, en Rob de Nijs was op slag een tieneridool.

De zanger kreeg onder meer een Edison en een Gouden Harp voor zijn oeuvre, twee Nederlandse muziekprijzen. In 2001 kreeg hij de Radio 2 Zendtijd Prijs toegekend, een prijs die wordt gegeven aan een artiest die van blijvende betekenis is voor de Nederlandse radio. In juni vorig jaar sloot hij zijn lange carrière af met een concert in de Ziggo Dome in Amsterdam.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER