© VRT

Nederlandse zanger Rob de Nijs in "zorgelijke toestand" opgenomen in het ziekenhuis

Rob de Nijs, de Nederlandse zanger die bekendheid verwierf met onder meer "Het werd zomer" en "Banger hart", is opgenomen in het ziekenhuis. Zijn toestand is "zorgelijk", zegt zijn management aan het Nederlandse persagentschap ANP.  

De Nijs werd gisterenavond met een ambulance thuis opgehaald en wordt op dit moment onderzocht. Zijn toestand is "zorgelijk", zegt zijn management. Meer details over zijn gezondheidstoestand zijn op dit moment niet bekend.

De 80-jarige zanger is vooral bekend van nummers als "Jan Klaassen de Trompetter", "Malle Babbe", "Zet een kaars voor je raam vannacht", "Bier is bitter", "Het werd zomer" en "Banger hart".

De Nijs won in 1962 een talentenjacht en mocht drie plaatjes maken. De eerste twee flopten. Zijn derde plaat "Ritme van de regen" werd wel een kaskraker, en Rob de Nijs was op slag een tieneridool.

De zanger kreeg onder meer een Edison en een Gouden Harp voor zijn oeuvre, twee Nederlandse muziekprijzen. In 2001 kreeg hij de Radio 2 Zendtijd Prijs toegekend, een prijs die wordt gegeven aan een artiest die van blijvende betekenis is voor de Nederlandse radio.

In juni vorig jaar sloot hij zijn lange carrière af met een concert in de Ziggo Dome in Amsterdam.

BEKIJK - De vijf grootste hits van Rob de Nijs op een rij

Videospeler inladen...

Meest gelezen