maarten wouters

Politie vindt eigenaar van verloren 50 euro-biljet: “12 mensen beweerden dat het hun geld was"

In de Oost-Vlaamse gemeente Eeklo heeft de politie de eigenaar gevonden van een verloren 50 euro-biljet. Dat was binnengebracht nadat iemand het gevonden had op de parking van de plaatselijke Colruyt.

Uitgerekend op 1 april vond een klant van de Colruyt-winkel in Eeklo een biljet van 50 euro op de parking. De vinder raapte het biljet op en besloot het niet in eigen zak te steken. Hij bracht het naar de politie van Eeklo en die zocht de rechtmatige eigenaar. 

De politie zette een post op Facebook met de vraag aan de eigenaar van de 50 euro om zich te melden. Niet één, maar twaalf mensen stuurden een mail waarin ze beweerden dat ze 50 euro kwijt zijn. 

Wij wisten rond welk tijdstip het briefje gevonden was en op welke plaats precies. Dat kon alleen de rechtmatige eigenaar van het briefje weten

Emmeline Martens, politiezone Meetjesland centrum

Elf mensen logen, en één persoon sprak de waarheid. Volgens politiewoordvoerder Emmeline Martens van de politiezone Meetjesland centrum was het niet moeilijk om de echte eigenaar te vinden. 

"Wij wisten rond welk tijdstip het briefje gevonden was op die parking en waar het exact lag. Dat hadden we niet op Facebook gezet. Dat kon alleen de rechtmatige eigenaar van het briefje weten. Die elf anderen konden het juiste tijdstip niet benoemen." 

De eigenaar kreeg het 50 euro-biljet terug en was daar heel blij mee. Een cadeautje voor de agenten zat er niet in. "Wij hoeven daar ook geen cadeau voor te krijgen. Het is geen groot bedrag, maar het blijft wel 50 euro. En het is deel van onze job om dat bedrag aan de eigenaar terug te geven", vertelt Martens.

Meest gelezen