© ATV, BFM

Verdachte (18) opgepakt in Duitsland na dodelijke steekpartij in Berchem

Berchem -

Bijna drie weken na een dodelijke steekpartij in Berchem heeft de politie in Duitsland een verdachte opgepakt. Dat bevestigt het Antwerps parket, dat de overlevering van de man heeft aangevraagd. De familie van slachtoffer Cafer Cardak (52) reageert opgelucht op het nieuws.

Jarit Taelman

De feiten dateren van zondagmorgen 2 april. Omstreeks 7.30u kreeg de politie een noodoproep. De nieuwe partner van slachtoffer Cafer Cardak (52) had haar man hevig bloedend aangetroffen in hun appartement op de hoek van de Batkinstraat en de Statiestraat in Berchem. Cafer Cardak overleed aan zijn verwondingen.

De dader zou meteen na de feiten gevlucht zijn en sprong in het nabijgelegen station Antwerpen-Berchem – met een bebloed T-shirt – mogelijk op een trein richting Brussel. De politie startte meteen een onderzoek en het gerechtelijk lab voerde de dagen na de dodelijke steekpartij een uitgebreid sporenonderzoek uit, maar het was lange tijd enorm onduidelijk wat er zich precies had afgespeeld in het appartement.

“Het is onmogelijk te denken dat Cafer vijanden had”, vertelden kennissen van de man. Het slachtoffer werkte ’s nachts in Club 26, een bekend café in de Statiestraat. “Iedereen in de buurt kent Cafer als een vriendelijke, rustige man. Iedereen ging graag langs om een thee te drinken en een praatje te slaan. Hij was een prachtige man die overal geliefd was”, klonk het toen.

Bijna drie weken na de steekpartij komt het onderzoek nu in een stroomversnelling. “In Duitsland is een verdachte van de steekpartij gearresteerd en aangehouden. Het Antwerps parket heeft de overleveringsprocedure gestart”, bevestigt parketwoordvoerder Kristof Aerts. Volgens onze informatie gaat het om Hamza M., een 18-jarige man met Marokkaanse roots die illegaal in ons land verbleef, maar dat kan het parket niet bevestigen.

De familie van Cafer blijft ook nog achter met heel veel vragen. “Onze pijn is en blijft onbeschrijfelijk, maar dit prachtige nieuws zorgt voor wel een enorme opluchting”, laat zijn zoon vrijdag weten.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Meest gelezen