Jongens van 13 en 14 opgepakt na gewapende overval op bakker

© credit

De politie heeft een aanzienlijke geldsom aangetroffen en twee jonge tieners gearresteerd na een gewapende op een bakkerij in Mechelen.

wver

Twee gemaskerde overvallers stormden dinsdagavond om kwart voor zes de bakkerij aan de Leuvensesteenweg binnen en eisten, op vertoon van een vuurwapen, dat de 35-jarige winkelbediende de inhoud van de kassa zou overhandigen. De daders konden vervolgens ontkomen.

Op basis van de persoonsbeschrijving arresteerden agenten even later een verdachte die zich met een gestolen bromfiets verplaatste. In de buurt werd in een tuinhuis het vuurwapen aangetroffen in een opslagplaats die aan die gestolen bromfiets kan worden gelinkt.

Later op de avond volgde een tweede arrestatie. Bij de huiszoeking bij een van twee verdachten troffen speurders de buit, een aanzienlijke geldsom, aan. De twee jongens uit Mechelen van 13 en 14 jaar oud werden voor verder onderzoek overgebracht naar het politiecommissariaat en ter beschikking gesteld van het parket. Het tweetal wordt vandaag voor de jeugdrechter geleid.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen