Vier jaar cel voor misbruik van tienjarige stiefdochter

© blg

De correctionele rechtbank van Leuven heeft dinsdag een 26-jarige man veroordeeld tot vier jaar wegens verkrachting met geweld van zijn stiefdochter.

atb

De verkrachting vond plaats in het huis van de intussen ex-partner van de man, Thomas B., in Aarschot. Het meisje was op het moment van de feiten tien jaar.

Het slachtoffer is de dochter van de partner met wie Thomas B. zeven jaar een relatie had. De man uit Aarschot gaf toe dat hij verliefd was op zijn stiefdochter en dat “zijn relatie minder lustvol was dan die met het kind.”

Expliciete berichten

Hij bekende dat ze tweemaal per week seks hadden en in de vakantie zelfs drie tot vier keer per week. Op de gsm van het meisje werden in november 2016 seksueel getinte chatgesprekken aangetroffen. De berichten waren zeer expliciet en bevestigden de intieme relatie. Zowel B. als het meisje deden neerbuigend over de slechte seksuele relatie met de moeder. Bij het kind was er zelfs sprake van jaloezie tegenover haar moeder.

Losse contacten

Tijdens het audiovisueel verhoor zei de tiener dat ze vanaf juni 2016 enkele maanden verliefd waren en een koppel vormden. Zij verklaarde dat er voordien ook al losse seksuele contacten waren geweest, allicht een tot twee jaar vroeger.

De rechtbank vond geen zekerheid over haar precieze leeftijd bij het eerste seksuele contact. Die twijfel over haar ouderdom speelde in het voordeel van de beklaagde. De rechter zei dat het slachtoffer geen negen, maar tien jaar oud was bij de bewezen verkrachting. B. werd voor vijf jaar uit zijn rechten ontzet.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen