Sportschool Hasselt schorst 9e leraar, leerkrachten willen zelf ook klacht indienen

De directie van de GO! Next-sportschool in Hasselt heeft een negende leraar geschorst. Dat schrijft Het Belang van Limburg en het nieuws is bevestigd aan onze redactie. De man zou, net als zijn acht collega’s, betrokken zijn bij het delen van homofobe, seksistische en racistische berichten over collega's en leerlingen in een besloten WhatsApp-groep. Intussen overwegen de geschorste leerkrachten om zelf ook een klacht in te dienen, wegens schending van de privacy.

Gisterenavond heeft de directie van de GO! Next-sportschool in Hasselt een negende leraar geschorst. "Het onderzoek wordt grondig gevoerd", vertelt algemeen directeur Carlo Gysens. "En er is gebleken dat er nog een bijkomende collega betrokken zou zijn in het dossier van de chatgroep. Het onderzoek van de scholengroep loopt ook parallel met dat van de politie." 

De politie gaat op vraag van het parket de telefoons van de geschorste leerkrachten van de sportschool onderzoeken. De politie is die intussen al gaan ophalen, bevestigt de advocaat van de leerkrachten. 

Dinsdag raakte bekend dat een groepje leerkrachten van de Sportschool geschorst is door de directie omdat ze homofobe, seksistische en racistische berichten over collega's en leerlingen zouden gedeeld hebben in een besloten WhatsApp-groep.  Het parket onderzoekt de zaak ook.

Schending privacy

Acht van de geschorste leerkrachten overwegen intussen om zelf ook klacht in te dienen voor schending van de privacy. "Het is duidelijk dat minstens een iemand in de besloten WhatsApp-groep private berichten uit de groep gedeeld heeft met derden, zonder toestemming van de groepsleden", zegt hun advocaat Frederic Debuyst. "Als je de zaak objectief bekijkt, staat de inbreuk van de schending van de privacy vast. Voor wat men mijn cliënten verwijt, geldt het vermoeden van onschuld." 

Meest gelezen