© Thijs Pattyn

Man (29) sterft nadat hij tijdens werk onder zwaar deksel van betonmixer terechtkomt

Langemark-Poelkapelle/Heuvelland -

Het slachtoffer van een ernstig arbeidsongeval in Langemark-Poelkapelle donderdag, is vrijdag in het ziekenhuis overleden. Hij kwam terecht onder een zwaar deksel van een betonmixer. De omstandigheden van het ongeval worden onderzocht.

ptb

Het gaat om een 29-jarige man uit Heuvelland. Hij werd donderdagnamiddag door een collega gevonden aan een betonmixer, waaraan hij op dat moment alleen aan het werk was in een betonfabriek aan de Poelkapellestraat in Langemark. Het slachtoffer bleek gekneld onder het zware metalen deksel van de betonmixer. Dat bevestigt het parket van West-Vlaanderen.

De MUG kwam ter plaatse om het slachtoffer te reanimeren. Het slachtoffer werd nadien in bijzonder kritieke toestand overgebracht naar het ziekenhuis. Daar is hij vrijdag overleden.

Onderzoek naar oorzaak

“Het openbaar ministerie start een opsporingsonderzoek naar de oorzaken van het ongeval”, aldus het parket. “Er werd een gerechtsdeskundige en een wetsdokter aangesteld. Uit de eerste bevindingen bleek er immers onduidelijkheid over de precieze oorzaak van het ongeval. Ook een sociaal inspecteur van de inspectiedienst Toezicht Welzijn op het Werk kwam ter plaatse. Het onderzoek wordt toegespitst op diverse facetten die verband houden met de arbeidsveiligheid.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer