Dries Hulsmans en Arne Bens (inzet) gaven hun akkoord aan Beringen: “De situatie is nu helemaal anders.”© Raymond Lemmens

Witgoor-speler twijfelt over overstap naar (tegenstander) KVK Beringen: “Akkoord gegeven toen club op veilige plek stond”

Dries Hulsmans (24) en Arne Bens (22) van Witgoor Dessel spelen zondag tegen hun nieuwe ploeg, KVK Beringen. “Het is nog niet beslist of ik de overstap maak naar Beringen, maar ik sta zondag wel aan de aftrap”, weerlegt Hulsmans.

Johan Mulders

In januari gaven beide spelers hun akkoord aan Beringen.

“Wij hebben ons voetballot een beetje aan elkaar verbonden,” verduidelijkt Dries Hulsmans. “Na jaren THES trokken we samen naar Witgoor. Nu wilden we iets dichter bij huis voetballen en KVK Beringen was voor ons de ideale ploeg. Ik werk immers al kinesist bij Live in Balance in Stal-Koersel en ik woon in Beringen.”

Maar intussen lijkt de degradatie naar eerste provinciale onafwendbaar voor Beringen.

“En dat maakt het verhaal iets anders. Toen wij ons akkoord gaven, stond de club op een veilige plaats, maar we kwamen wel overeen om weer rond de tafel te gaan zitten bij een eventuele degradatie. Ik zou wel graag op dit niveau blijven voetballen. Op dit ogenblik kan ik nog geen definitieve uitspraak doen over mijn toekomst. Na afloop van het seizoen maak ik de balans op.”

“Beringen lijkt mij zo goed als veroordeeld, omdat de concurrenten nog tegen elkaar spelen”

Dries Hulsmans

“Commentaar krijgen”

Na de zege vorige week in Wijgmaal staat Witgoor op een testplaats. “De voorbije weken leken wij een vogel voor de kat, maar één zege heeft plots alles veranderd. Als wij nu ook nog eens winnen van Beringen, staan we weer een grote stap dichter bij het behoud. Beringen lijkt mij zo goed als veroordeeld, omdat de concurrenten nog tegen elkaar spelen. Enkel mathematisch kan het nog. Gezien de uitzichtloze situatie van Beringen sta ik ook aan de aftrap. In het andere geval zou ik alleen maar commentaar krijgen. Voor Witgoor is dit een cruciale partij en ik zal de belangen van de club tot het einde verdedigen. Het zal sowieso pijn doen om deze fijne club te verlaten, maar nogmaals: ik weet nog niet waar mijn toekomst ligt op dit moment.”

Hetzelfde geldt voor Arne Bens. Gezien het belang van de wedstrijd wou hij liever geen reactie geven.

Dries Hulsmans.© Raymond Lemmens

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer