Dertiger onder invloed pleegt vluchtmisdrijf na dubbele aanrijding, fietsers zwaargewond

© google

Gent -

Twee fietsers zijn afgelopen weekend zwaargewond geraakt bij een ongeval aan Gentbruggebrug. De bestuurder (30) van de wagen vluchtte weg en veroorzaakte nadien nogmaals een ongeval met vluchtmisdrijf. De man werd uiteindelijk opgepakt en bleek onder invloed van alcohol en drugs.

Simon Dekaezemaker

In de Edmond Blockstraat aan Gentbruggebrug vond zondagmiddag een aanrijding tussen twee fietsers en een personenwagen plaats. Dat laat het Oost-Vlaams parket weten. De slachtoffers raakten zwaargewond. De bestuurder van de personenwagen pleegde vluchtmisdrijf.

Enkele ogenblikken later veroorzaakte de 30-jarige bestuurder opnieuw een aanrijding. Deze keer met een andere auto in de Land Van Rodelaan vlak bij de E17. Ook hierna pleegde de bestuurder opnieuw vluchtmisdrijf. De politie probeerde daarop de bestuurder op te sporen.

De bestuurder kon opgepakt worden en legde een positieve alcohol- en drugstest af. Op vraag van het parket werd de man aangehouden door de onderzoeksrechter. De raadkamer in Gent besliste vrijdag om zijn aanhouding met een maand te verlengen. Dat bevestigt het parket.

Vluchtmisdrijf is een toenemend probleem. Volgens recente cijfers van VIAS Instituut namen verkeersongevallen met vlucht de afgelopen tien jaar met 15 procent toe. “Het parket acht het dan ook meer dan noodzakelijk om in deze zaken krachtdadig op te treden”, klink het.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen