© GVA

Nog vijf maanden extra hinder op E313

De werkzaamheden aan de brug van de E313 over de spoorlijn Lier-Herentals in Grobbendonk geraken niet tegen het einde van deze maand afgerond, zoals eerder was vooropgesteld. De nieuwe vertraging is te wijten aan de stalen kabels die gebruikt moeten worden om de brug na te spannen.

Hans Otten

Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) begon een jaar geleden met de afbraak en heropbouw van één brugdeel van de E313 over de spoorlijn Herentals-Lier. Het gaat om het brugvak richting Antwerpen, waardoor het verkeer er sindsdien in twee richtingen over versmalde rijstroken moet passeren.

Nadat de werftiming al eens met enkele maanden was verlengd moet dat nu opnieuw gebeuren. De kabels die de brug moeten naspannen om ze zo de nodige stevigheid te geven, voldoen niet aan de kwaliteitseisen. Die hoge eisen zijn noodzakelijk om de veiligheid en een voldoende lange levensduur van de nieuwe brug te garanderen.

De kabels die op maat gemaakt worden, moeten nu opnieuw geproduceerd, geleverd en getest worden. Dat zorgt voor een vertraging van verschillende maanden. AWV mikt nu op begin september 2017 om de werkzaamheden rond te hebben. Ondertussen blijft de huidige verkeerssituatie behouden.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER