Drie belangrijke figuren uit de docureeks 'Shalom Allemaal!' op het kruispunt van de Oostenstraat en de Arendstraat: centraal de ultra-orthodoxe Tulli Padwa, geflankeerd door Sara en David Rosenberg, die losser omspringen met de dresscode.
Volledig scherm
PREMIUM
Drie belangrijke figuren uit de docureeks 'Shalom Allemaal!' op het kruispunt van de Oostenstraat en de Arendstraat: centraal de ultra-orthodoxe Tulli Padwa, geflankeerd door Sara en David Rosenberg, die losser omspringen met de dresscode. © Play Media

“In de synagoge staat whisky van topkwaliteit op tafel”: docureeks ‘Shalom Allemaal’ duikt achter de schermen van de Joodse gemeenschap in Antwerpen

Tien dinsdagavonden boeiende tv: zoveel is zeker met de nieuwe docureeks ‘Shalom Allemaal!’ op Play 4. Journalist Diederik Van den Abeele serveert ons vanaf 25 april een unieke inkijk in de Antwerps-Joodse gemeenschap. “Ik legde de lat heel hoog. Het moest iets worden wat nooit eerder was gedaan.” Hoe Joden leven, feesten, rouwen én achterpoortjes vinden voor hun 613 wetten: je komt het allemaal te weten. En ja, daar hoort ook een gezonde portie humor bij.

  1. Ruim zestig artiesten spelen negen uur gratis op ‘505 - Concerten voor Menselijkheid’: “Je wil niet wéten hoeveel politici vroegen om mee te doen”
    PREMIUM

    Ruim zestig artiesten spelen negen uur gratis op ‘505 - Concerten voor Menselijk­heid’: “Je wil niet wéten hoeveel politici vroegen om mee te doen”

    Zwangere Guy, Eefje de Visser, Bart Peeters, Elisabeth Lucie Baeten, Stan Van Samang, Selah Sue en véél, véél meer. Allemaal performen ze belangeloos op ‘505 - Concerten voor Menselijkheid’ op het Antwerpse Sint-Jansplein op zondag 5 mei. Initiatiefnemers zijn 11.11.11-directeur Els Hertogen, psychologe Elisabeth Van Lierop en muzikant Tijs Delbeke. “Dat we dit vlak voor de verkiezingen organiseren? Néén, we hebben geen politieke agenda.” Ze leggen uit waar het evenement dan wél om draait, hoe ze alle artiesten konden overtuigen en waarom Tom Barman dit keer niet van de partij kan zijn.
    Deurne
  2. Antwerpse haven verliest met Jan Pellens (84) visionair man: “Bedacht als baas van Hessenatie concept van containerterminals aan Schelde”

    Antwerpse haven verliest met Jan Pellens (84) visionair man: “Bedacht als baas van Hessenatie concept van container­ter­mi­nals aan Schelde”

    “Een visionair man, ontzettend belangrijk voor de groei van Antwerpen als containerhaven. Op persoonlijk vlak veeleisend voor zijn medewerkers, maar ook voor zichzelf.” Havenkringen reageren met veel respect op het overlijden van Jan Pellens (84). Hij was in de jaren 80 en 90 de grote man van Hessenatie, het overslagbedrijf dat later – na een fusie met Noord Natie – werd overgenomen door het Singaporese PSA. Pellens was ook geruime tijd voorzitter van AGHA, de voorloper van Alfaport, koepel van werkgeversorganisaties in de Antwerpse haven.
    Antwerpen