(c) Jelle Houwen

Bestuurder gewond en 4 auto's beschadigd na ongeval in de mist op de E403 in Ruddervoorde

Op de snelweg E403 is een auto achteraan op een vrachtwagen geknald. De bestuurder van de auto raakte daarbij gewond. De zichtbaarheid was er door de mist niet heel goed, en de auto reed redelijk snel. Door de zware klap lagen er brokstukken verspreid over de weg. Enkele auto's die na het ongeval passeerden raakten daardoor beschadigd. 

Vanmorgen rond 7u is een autobestuurder tegen hoge snelheid achteraan op een rijdende vrachtwagen gereden, even voorbij de afrit Ruddervoorde op de E403 richting Brugge. Hoe het ongeval kon gebeuren, is nog niet duidelijk. Door de mist was de zichtbaarheid niet optimaal. De auto werd door de klap naar de zijkant gekatapulteerd en kwam tot stilstand op de pechstrook. Ook de truck kon op de pechstrook terecht, maar de achterzijde van de vrachtwagen stak uit op de eerste rijstrook. Passanten belden onmiddellijk de hulpdiensten waarna de federale wegpolitie, een ziekenwagen, een MUG en de brandweer ter plaatse kwamen. De autobestuurder werd gewond naar het ziekenhuis gebracht.

Brokstukken op de weg

Brokstukken van de auto en de vrachtwagen zijn door de zware klap op beide rijstroken van de weg terechtgekomen. De vier autobestuurders die meteen na het ongeval passeerden, konden die brokstukken niet ontwijken en hun voertuigen raakten beschadigd. Ook zij parkeerden op de pechstrook voor de nodige vaststellingen en takeling. Door de vaststellingen en takelingen was de rechterrijstrook even versperd, maar veel verkeershinder was er uiteindelijk niet. 

(c) Jelle Houwen

Meest gelezen