(c) Bas De Wilde

Brandweerman ziet na bluswerk in Wevelgem eigen trouwpak hangen in getroffen huis: "Heel vreemd, begrijp er niets van!"

Gisteravond heeft een brandweerman van de hulpverleningszone Fluvia zijn eigen trouwkostuum zien hangen in een huis waar hij moest blussen. "Waarom mijn kostuum ineens hier hangt is een raadsel", zegt de man. "Hopelijk hangt er op mijn trouwdag geen brandgeur meer in."

Rond 19u werd het team van de aanstaande bruidegom opgeroepen voor een woningbrand in de Kloosterstraat in Wevelgem. Bij aankomst kwam de rook uit alle kanten van de aanbouw.

Na het bluswerk zag de brandweerofficier uit Lauwe zijn eigen trouwpak hangen in de woning. "Ik trouw binnenkort en mijn trouwpak was voor enkele retouches binnengestoken bij een kleermaker" zei de spuitgast. "Nu hangt mijn blauw kostuum ineens hier. En het is zeker dat van mij. Zeer vreemd, ik begrijp er niets van!" 

De bewoners van het huis zijn een tijdje geleden verhuisd, maar af en toe komt er nog iemand langs. Op het moment van de brand was er niemand aanwezig. Vermoedelijk was een elektrisch apparaat de oorzaak van de brand.

Misschien wordt het raadsel, samen met de oorzaak van de brand, in de loop van het weekend opgelost. "Ik hoop toch dat er geen brandgeurtje blijft hangen in mijn trouwpak", besluit de brandweerman.

(c) Bas De Wilde

Meest gelezen