Zoon (12) van voormalig lid Katastroof in elkaar geslagen op Arenaplein in Antwerpen

Gisteravond is Aaron Boers, de twaalfjarige zoon van Antwerps muzikant en politicus Steven Boers aangevallen door 8 jongeren. De jongen was aan het voetballen op het Arenaplein in Antwerpen en kreeg rake klappen. Hij werd geholpen door andere jongeren die voorbijreden met de wagen. De politie kwam ter plaatse en de jongen is door zijn ouders naar de spoeddienst gebracht. Hij is niet in levensgevaar.

De vader van de jongen is Steven Boers, jarenlang gekend als Stef Bef bij de Antwerpse band Katastroof. Intussen toert Boers rond met een eigen band 'Stef & De Tong' en stapte hij ook in de politiek als districtsraadslid voor PVDA in Borgerhout. Op Twitter reageert de vader van de jongen verbouwereerd: "Wat bezielt zo’n groep kerels om een kind van twaalf bijeen te stampen?" 

De zoon van Boers speelt vaak voetbal op het Arenaplein. Naar eigen zeggen had hij deze jongeren nog nooit gezien. "De groep jongeren was daar verzameld naar aanleiding van het Suikerfeest, zoals dan overal mensen op straat komen in Borgerhout" reageert Steven Boers, "maar die groep vond het blijkbaar gepast om op die feestdag geweld te plegen op een kind van twaalf."

De politie neemt de zaak ernstig en onderzoekt wat er gebeurd is en of er camerabeelden zijn. Steven Boers dankt expliciet de politie en spoeddienst van Antwerpen.

De politie van Antwerpen bevestigt dat een proces-verbaal is opgemaakt van de aanval door 8 jongeren op de jongen van 12. De jongen raakte gewond en is naar het ziekenhuis gebracht door zijn ouders. Daar mocht hij weer vertrekken, uit voorzorg moeten ze hem regelmatig wakker maken.

Meest gelezen