Zanger Rob de Nijs ligt nog steeds in het ziekenhuis: "Zijn situatie is onveranderd"

De situatie van de Nederlandse zanger Rob de Nijs (80), die gisteren in "zorgelijke toestand" is opgenomen in het ziekenhuis, is niet veranderd. Zijn familie laat weten dat ze voorlopig geen verdere mededelingen doen over zijn gezondheid, zegt het management van De Nijs aan het Nederlandse persagentschap ANP.

Rob de Nijs lijdt aan de ziekte van Parkinson. Hij is gisteren opgenomen in het ziekenhuis met ademhalingsproblemen. Zijn familie zei dat zijn toestand "zorgelijk" en "kritiek" is, en dat is voorlopig niet veranderd, al heeft de Nijs een rustige nacht gehad in het ziekenhuis. Verdere mededelingen over de gezondheidstoestand van de zanger komen er voorlopig niet, aldus zijn management. 

Door zijn gezondheidssituatie heeft De Nijs vorig jaar al definitief afscheid genomen van zijn publiek, met concerten in het Sportpaleis in Antwerpen en de Ziggo Dome in Amsterdam. Hij scoorde in zijn carrière hits met onder meer "Malle Babbe", "Het werd zomer" en "Banger hart".

Op sociale media delen veel mensen sinds het nieuws over de ziekenhuisopname van Rob de Nijs foto's van brandende kaarsen, als steunbetuiging aan de zanger en zijn familie. Zij geven met deze actie gehoor aan de oproep van Henriëtte, de echtgenote van Rob de Nijs. Zij had gevraagd om een kaars te branden voor haar man, een link naar zijn bekende nummer "Zet een kaars voor je raam".

Meest gelezen