Zelf in hun zwembad zwemmen doen Vanessa Wouters (47) en haar man Jorge Duran (54) nooit. “Hadden we geen B&B, dan vulden we het met zand, twee palmbomen er in en klaar." Ik kan niet anders dan denken: hoeveel maanden kan ik hiermee onze planten en bomen verzorgen?”
Volledig scherm
PREMIUM
Zelf in hun zwembad zwemmen doen Vanessa Wouters (47) en haar man Jorge Duran (54) nooit. “Hadden we geen B&B, dan vulden we het met zand, twee palmbomen er in en klaar." Ik kan niet anders dan denken: hoeveel maanden kan ik hiermee onze planten en bomen verzorgen?” © ID/ Peter Laarakker/ HLN Fotomontage


Vanessa (47) sluit voor het eerst haar B&B in Spanje in hoogseizoen: “Elke dag moeten we 1.000 liter water bijpompen in het zwembad”

REPORTAGEDe zomers van de toekomst worden heter en droger. Hoe zal dat de traditionele zwembad-vakantie in het zuiden beïnvloeden? In Andalusië sluit de Vlaamse Vanessa (47) haar B&B in volle hoogseizoen om water te sparen. “De kans is reëel dat Jorge en ik ooit geen gasten meer kunnen ontvangen. Of zelfs moeten verhuizen.”

51 reacties

  • PETER Vandaele

    1 jaar geleden
    Een binnenzwembad is de oplossing, maar dat je de ramen en deuren kan openschuiven. Dan heb je toch dat gevoel van wow. Wil je in de zon liggen, wel zet dan de ligstoelen dicht bij dit gebouw
  • Françoise Dupont

    1 jaar geleden
    De boer in de regio ziet gans zijn oogst teloor gaan door de droogte, terwijl toeristen lekker genieten van een dikgevuld zwembad.
  • Yvan Lissens

    1 jaar geleden
    Leest men het artikel, of enkel de titel? De kostprijs van water maakt hier niets uit omdat er blijkbaar geen waterleiding is. Reservoirs bijbouwen is ook geen oplossing als de boorput dit niet aankan.
  • Marc Mettepenningen

    1 jaar geleden
    Mevrouw Van Heukelom, al is het gratis , het is verspilling .
  • Tuur schiepers

    1 jaar geleden
    Ik heb een plexi overkapping en als die dicht is verdwijnt er geen water. Nochtans hier in de Landes kost het water maar 1 euro per m3