PZ Antwerpen

Politie onderschept in Antwerpen postpakket uit Spanje met 4,5 kilogram cannabis

De politie vond bij een huiszoeking op een adres in Antwerpen een postpakket vol drugs. Begin deze week kreeg de lokale recherche van PZ Antwerpen een tip uit Spanje over een postpakket dat mogelijk gevuld was met drugs. Het pakket, dat sterk naar cannabis rook, was onderweg naar Antwerpen. De lokale recherche contacteerde de betrokken koeriersdienst. Daar konden ze het pakket traceren, het bleek net geleverd in Antwerpen.

Bij een huiszoeking vond de politie het bewuste pakket. Er bleek 4,5 kilogram cannabis in te zitten. Tijdens de huiszoeking werd nog eens 6 kilogram ketamine gevonden die op een gelijkaardige manier was aangekocht. De verdachte is opgepakt, voorgeleid en aangehouden. Het onderzoek wordt verdergezet.

Onderzoek naar drugshandel via postpakketten

Bij de lokale recherche drugs van PZ Antwerpen werkt een team van 5 personen exclusief op de problematiek van drugshandel via postpakketten. Wanneer nodig wordt er intensief samengewerkt met de douane, de federale politie en internationale politiediensten.

In 2022 kon het team 7 verdachten oppakken voor drugsmokkel via postpakjes. De onderzoeken van het team leidden tot de inbeslagnames van heel wat drugs: 530 gram cocaïne, 44 586 xtc pillen en 1 005 2-CB pillen, 4 kilogram amfetamines, 15 536 gram ketamine,  4 420 dosissen LSD,7 kilogram mdma, 560 gram crystal meth en 6 500 euro.

Meest gelezen