Opvallend voorstel Open Vld: "Hoe langer regeringsvorming duurt, hoe minder ministers in lopende zaken mogen verdienen”

Hoe langer de regeringsvorming duurt na de volgende verkiezingen, hoe minder de ministers in lopende zaken mogen verdienen. Dat is het opvallende voorstel van staatssecretaris voor Begroting, Alexia Bertrand (Open Vld). Er zou dan elke maand vier procent van het loon afgaan tot de ministers aan het loon van een parlementslid (8.500 euro) zitten.

173 reacties

  • Danny Cats

    1 jaar geleden
    8500 is al te veel voor normaal. Dat zal rond de 5000 max moeten zijn en dat is nog een hoop geld
  • Shaun Slabbinck

    1 jaar geleden
    Geen beetje schaamte die politiekers! Gewoon pure waanzin, politiekers weten niet hoe het echte leven in elkaar zit! De meesten werken dubbel zo hard als jullie en verdienen een kleine 4de... Beschaamd om Belg te zijn!
  • Gino Denil

    1 jaar geleden
    Ze gaat er blijkbaar van uit dat ze herverkozen gaan worden. Maar wat hebben ministers in lopende zaken met de regeringsvorming te zien als ze niet herverkozen werden. En waarom moeten Kamervoorzitters en ministers hier meer verdienen dan premier Rutte van Nederland. Een land met één regering en anderhalve keer onze bevolking.
  • maria lucia vandenborre

    1 jaar geleden
    Kan het nog zotter?
  • Marc Baeyens

    1 jaar geleden
    Een schijnmanoeuvre van OPEN vLD om naïeve kiezers in te palmen. Op zijn trado's, doen alsof men het goed voorheeft met het land om aan de macht te kunnen blijven.